Landen die Frans spreken – Bladeren door België

0
2008

De Franse taal heeft zich eigenlijk over de hele wereld verspreid. De Franse taal wordt gesproken op vijf continenten. Dit is voornamelijk te wijten aan de kolonisatie van de wereld door de Fransen, waaronder talloze Afrikaanse landen. Er zijn 54 landen die Frans spreken, de meeste mensen spreken het vloeiend. Hierdoor is de Franse taal de tweede meest gesproken en ook weergegeven taal wereldwijd.

België is een kleine maar zeer geschapen natie omringd door Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Dit is een van de landen die oorspronkelijk Frans spreekt – naast Frankrijk en Zwitserland. Naast dat het Frans de belangrijkste taal van België is (die voornamelijk wordt gebruikt door Walen), erkent het land ook het Nederlands (dat voornamelijk uit het Vlaams bestaat), evenals de Duitse taal. De Franstalige componenten van België liggen in de zuidelijke regio van Wallonië. Bovendien wordt Frans gesproken in de meeste gebieden die grenzen aan de bronnen van Brussel. Andere landen die Frans als hun hoofdtaal beschouwen, zijn Algerije, Canada, Democratische Republiek Congo, Haïti, Cream Color Coastline, Libanon, Luxemburg, Martinique, Monaco, Marokko, Niger, Senegal en ook Tunesië.

Oorsprong van de Franse taal

België werd bewoond door zowel de Galliërs als de Kelten (Keltische volkeren) wier taal slechts een van de twee belangrijkste belangrijke bronnen van de Franse taal was die uit het Latijn afkomstig was. Dit werd gebruikt rond de grenzen van het Romeinse rijk. De verschillende andere belangrijke invloedrijke bronnen van de Franse taal zouden zeker de Duitse taal zijn die door de Franken wordt gesproken. De mix van deze twee talen leverde de Franse taal het verschil met de Italiaanse en ook Spaanse taal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here