Hoe vind ik snel een job

0
1895

Het is nooit gemakkelijk om een job te vinden, zeker in deze tijden niet. Het is wel belangrijk dat je niet gaat wachten totdat bedrijven jou een bericht sturen. Denken dat geen bedrijf je een positie kan bieden in deze tijd is niet de juiste instelling. Er zijn genoeg sectoren die nu meer dan ooit mensen zoeken. Zo is de zorgsector bijvoorbeeld veel nieuwe mensen aan het zoeken. Als je van jezelf denkt niet met mensen samen te kunnen werken is het misschien een idee om in de dierenzorgsector te beginnen. Ook hier zijn er namelijk veel open vacatures zoals een dierenarts vacature. In deze blog gaan wij bespreken hoe je, ook in deze tijden, een job kunt vinden.

 

Zet zelf de eerste stap

Zoals al gezegd, is het belangrijk dat je niet op bedrijven wacht. Maak zelf de eerste stap. Er zijn veel mogelijkheden om een bedrijf te benaderen. Als je weet voor wat soort bedrijf je graag wilt werken, kun je via Google op zoek gaan naar zulke bedrijven in je omgeving. Bedrijven hebben meestal een pagina vol met openstaande jobs waar je op kunt solliciteren. Het kan zijn dat deze nu niet openstaan vanwege de corona crisis. Je kunt nog altijd een bericht sturen aan het bedrijf, dit toont dat je interesse hebt. De kans is groot dat ze je dan contacteren zodra ze weer meer mensen gaan inschakelen. Verder zijn er ook veel vacaturesites waar je jobs kunt vinden. Op Vetplace bijvoorbeeld kun je jobs als dierenarts vinden.

 

Overweg een stage

Denk je dat het moeilijk gaat zijn een positie binnen een bepaald bedrijf te krijgen? Dan is het misschien een goed idee om als stagiair te beginnen. Dit is een uitstekende kans om ervaring op te doen. Ook is de kans groot dat het bedrijf je vast gaat inhuren na de stage als de samenwerking goed ging.

 

Sociale netwerken

Ook sociale netwerken kunnen je helpen. Denk hier niet alleen aan LinkedIn, maar ook aan Facebook. Je hebt een groot netwerk aan vrienden tot je beschikking. Laat hen weten dat je op zoek bent naar een job. De kans is groot dat iemand wel iets voor je heeft.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here