Welke wijn bij welk moment?

0
1438

We houden bijna allemaal wel van een lekker wijntje. In de zomer op een terrasje, met vrienden in de avond, op een gezellig feestje, met de feestdagen en ga zo maar door. We drinken op en voor verschillende gelegenheden wel is lekker wijntje. Dit is voor vele van ons bijna een gewoonte of een leuke toevoeging aan een gezellig moment geworden. Maar wanneer drink je welke wijn en bij welke gelegenheid past het? Wat is jouw WijnFantasie?

Je eigen voorkeur

Allereerst zijn er natuurlijk geen regels voor wanneer je welke wijnsoort mag en kan drinken. Iedereen moet de wijn drinken die ze zelf het lekkerst vinden. Zo hebben we natuurlijk allemaal wel een voorkeur voor een wijnsoort. Het kan zo zijn dat je maar 1 wijnsoort lekker vindt, dat je de andere wijnsoorten even zat bent of dat je gewoon 1 favoriet hebt en deze het liefst drinkt. Een tip die wij jou kunnen meegeven is: blijf vooral de wijn drinken die jou het beste smaakt. 

Wijnsoorten

Er zijn vele varianten van elke wijnsoort. Zo heb je van alleen witte droge wijn al wel misschien meer dan 100 varianten. Hoeveel varianten er zijn is niet bekend er zijn geen mensen of instanties die dit aantal bijhouden. Wat wij wel met zekerheid kunnen zeggen is dat dit er heel veel zijn. Daarom gaan wij ons in dit artikel niet verdiepen in alle varianten die er zijn maar in de categorieën die onder wijn vallen. Dit zijn de soorten waarover wij het in dit artikel gaan hebben: Oranje wijn, Rode wijn, Rosé wijn en Witte wijn.  

 

Je hebt het misschien al wel eens gehoord “een rood wijntje is lekker bij het avondeten”. Dit is een bekende uitspraak die vele mensen maken. Maar klopt dit ook? Is zo’n wijntje ook echt lekkerder bij het avond eten? En zijn hier ook echt bepaalde regels voor? Over deze vragen hebben misschien vele van jullie wel eens nagedacht en wij gaan er in dit artikel antwoord op geven. 

Oranje wijn

Voorheen kon je voor de oranje wijn alleen terecht in specifieke wijnbars. Maar de oranje wijn, ook wel de oranje wijn trend genoemd wordt nu steeds populairder. Wijnexperts denken zelfs dat dit hét zomerdrankje gaat worden. Dit betekent dat de oranje wijn in de zomer wel eens het perfecte drankje voor jou kan zijn! De oranje wijn kan dus lekker smaken op bijvoorbeeld een terrasje, een goed festival, op het strand, op vakantie en ga zo maar door. Het is maar waar jij je in de zomer mee bezig houdt en graag doet.

Rode wijn

Bij rode wijn voor al snel een verband gelegd met eten. Uit onderzoeken blijkt ook dat rode wijn het juiste drankje is voor bij een lekker en smaakvol gerecht. Rode wijn wordt het vaakst gecombineerd met rood vlees of kaas. Ook wordt het vaker gedronken bij gerechten die wat zwaarder op je maag vallen. Echter betekent dit natuurlijk niet dat het bij een ander goed gerecht niet net zo goed kan smaken. Maar wat wij jou wel met zekerheid kunnen meegeven is dat het bij warme gerechten altijd lekker zou moet smaken als je een rode wijnliefhebber bent.

Rosé wijn

Over deze soort wijn wordt ook gezegd dat het lekker is bij diverse gerechten. Het wordt veel gedronken bij vis, pasta en lichte kaassoorten. De wijn wordt over het algemeen wel wat meer gedronken bij de lichtere gerechten in tegenstelling tot de rode wijn die vaak wordt gedronken bij de zwaardere gerechten. Maar ook deze wijnsoort smaakt goed bij een lekker gerecht. Als je uit eten gaat en rode wijn toch niet helemaal jouw ding is raden wij jou zeker een lekker en fris Rosé wijntje aan. 

Witte wijn

Een witte wijn is koud op zijn lekkerst. Het woord koud zegt het eigenlijk al. Op een warme dag gaan we niet voor een warm drankje maar voor iets kouds en fris. Zo smaken de witte wijn soorten dus ook het best op een wat warmere dag. Witte wijn wordt in tegenstelling tot rode en rosé wijn niet zo vaak gedronken bij een warm gerecht. Deze wijnsoort zien we eerder terug op een terrasje in de zon.

Wijn, Fles Wijn, Rode Wijn, Cup, Alcohol, Glas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here